Heeft u wel eens nagedacht wat u doet bij totale uitval van stroom?

- Wat is de impact van volledige downtime op uw bedrijfsprocessen?
- Wat is het risico van het niet beschikbaar hebben van uw data of applicaties?
- Wanneer heeft u uw UPS voor het laatst getest, en wat is de conditie van de accu's?
- Is de door u gekozen oplossingen nog wel van deze tijd?

Vaak is er in het verleden, bij het inrichten van de serverruimte gekozen voor een traditionele UPS van bijvoorbeeld het merk APC of Eaton, echter bouwen deze UPS-en technisch door op verouderde en achterhaalde techniek. Daarmee is het echt niet meer toekomst bestendig.

Waarom niet?

- 90% van de UPS-en op de markt zijn niet geschikt voor continu gebruik. De meeste UPS en zijn ontworpen  met een zeer beperkte accubuffer en kan enkel een korte stroomuitval op vangen en u voldoende tijd geven om de omgevingen uit te schakelen.
- De gebruikte accu's in UPS systemen zijn onder bemeten, en kunnen niet omgaan met de zware pieken en langdurige belasting. Accu's uit UPS en zijn vaak opgezwollen of intern beschadigd wanneer deze een keer echt gebruikt zijn. mocht er een 2e uitval volgen dan is er een grote kans dat de UPS het niet op zal vangen. Ook zijn deze accu's niet snel te vervangen doordat het geen standaard accu's betreft maar het om specifiek opgebouwd/gebalanceerde accupakketten gaat welke u tegen een erg hoge prijs enkel op bestelling kunt krijgen. Hierdoor loopt u een onnodig risico!
- Het rendement van de meeste UPS en is slecht. Er wordt veel hitte gegenereerd. In de praktijk gaat minimaal 40% van de totale capaciteit van de accubank in warmte op.
- De sinus is ondanks dat de meeste UPS een AVR hebben niet zuiver. Waar de sinus een golfvorm hoort te hebben is dit vaak een blokgolf met 1 of meer stappen. Dit levert een slecht rendement op, maar ook veel apparatuur kan hierdoor intern beschadigen. Dit maakt een traditionele UPS erg risicovol aangezien de voedingen van servers steeds gevoeliger worden.

Wat is dan wel de juiste weg?

Door onze ervaring met nautische en offshore installaties op o.a. schepen kiezen wij liever voor Modulaire multifunctionele energiesystemen met daar in:

- DC-AC omvormer die een zuivere sinus geeft en geschikt is voor een 24/7 continu belasting.
- Een goede kwaliteit meertraps acculader die een los schaalbaar accupakket kan onderhouden.
- Een AVR, Hiermee vangen we onzuiverheden in het lichtnet op. Hiermee bedoelen we te hoge en te lage voltages, schommelingen in de sinus golf en bliksem
- AC-omschakelaar. Zodra de stroom er om wat voor reden mee op houdt neemt de omvormer het traploos over. uw apparatuur blijft online!

Waarom heeft u dergelijke techniek dus nog niet in uw serverruimte en vertrouwt u nog op inferieur ouderwets spul? Wij kunnen deze systemen demonstreren en bij u plaatsen! Wel zo'n veilig idee dat de zaken in orde zijn.

We koppelen schaalbare accubanken en kunnen hierbij kiezen voor meerdere typen accu's: Lood-calcium, Gelaccu's of Li-Ion (LiFePo4). Uiteraard maken we deze keuze afhankelijk van uw budget, ruimte en toepassing. De door ons gekozen accu's gaan tot wel 10 jaar mee!

Indien noodzakelijk kunnen we het systeem voor u aanvullen met een moderne zelf startende nood generator op benzine, lpg of (bio)diesel.
Op die manier is 24/7 uptime van uw machines probleemloos haalbaar.

Ook voor uw kantoor en productie omgeving kunnen wij dergelijke installaties leveren.

Als anderen moeten stoppen draait uw bedrijf gewoon door! 

Wij kunnen een hoge kwaliteit maatwerk systeem tegen een zeer scherp tarief plaatsen.
Neem dus nu Contact met ons op!

Wilt u  bio brandstof, zonne-energie of windenergie als energiebron aanwenden?
Ook dat kunnen we voor u regelen! Onze apparatuur is er klaar voor!